Bouwkundige inbraakbeveiliging

Een goede bouwkundige inbraakbeveiliging zorgt ervoor dat uw woning of bedrijf minder aantrekkelijk wordt voor gelegenheidsinbrekers. 94% van de inbraken wordt namelijk gepleegd door gelegenheidsinbrekers.

Bouwkundige inbraakbeveiliging

Bouwkundige inbraakbeveiliging bestaat uit het aanbrengen van goed hang- en sluitwerk in combinatie met de juiste verlichting. Belangrijk daarbij is dat de ‘zwakke’ plekken van uw woning-bedrijf goed beveiligd worden.

Deze zwakke plekken zijn vooral buitendeuren, ramen, lichtkoepels en dakramen. Niet alleen bereikbare ramen en deuren op de begane grond maar ook op de eerste of tweede verdieping vallen daaronder. De gelegenheids- inbreker is namelijk zeer inventief in het vinden van een mogelijkheid om boven te komen. U moet dan denken aan schuttingen, regenpijpen, zonneschermen, tuinmeubelen en zelfs ladders die    bij buren in de tuin liggen en dus zo te gebruiken zijn.

Een goede bouwkundige inbraakbeveiliging is het belangrijkste bij het beveiligen van uw woning of bedrijf. De beste aanpak daarbij is het beveiligen van uw woning of bedrijf met hang- en sluitwerk van de productenlijst van Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Dit zijn over het algemeen producten die voorzien zijn van het SKG keurmerk.

Heeft u uw huis eenmaal goed beveiligd, dan is het zaak de aangebrachte voorzieningen goed te gebruiken en te onderhouden. Vervang geen onderdelen zonder goed na te gaan of de te gaan of de totale beveiliging daarmee nog aan de eisen voldoet.

Als u twijfelt of uw woning of bedrijf goed bouwkundig beveiligd is dan is het aan te raden om dit te laten controleren door een slotenmaker. Alle bij het PKVW keurmerk aangesloten bedrijven kunnen inspecteren, adviseren en eventueel verbeteren.

Uiteraard kunt u ook zelf even kijken op de website van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Daar kunt u diverse dingen al bekijken. https://www.politiekeurmerk.nl/