Flipperen is een eenvoudige inbraakmethode

Flipperen is een eenvoudige inbraakmethode, u heeft er vast wel eens iets over gehoord.

Flipperen is een makkelijke manier om een deur zonder sleutel en schade open te maken. Flipperen is daarom ook een van de meest gebruikte inbraakmethode.

Een deur open flipperen is alleen mogelijk als een deur niet op het nachtslot zit. Dus dit kan alleen maar als u de deur gewoon dicht trekt en niet op slot draait.

Het enige wat u nodig heeft is een stukje plastic, bijvoorbeeld een (oud) bankpasje. Vaak lukt het ook met een stevig stukje karton of oude PET fles die je op maat knipt.

Binnen 10 seconde heeft u met de flipmethode een deur open. De deur moet dan niet op het nachtslot zitten en niet voorzien zijn van een Secustrip. Deze methode is dus ideaal om dicht gewaaide deuren te openen. Ook handig als u uw sleutels binnen heeft laten liggen……

Inbrekers gebruiken de flippermethode ook. Ze komen dus snel binnen zonder schade aan deur of kozijn aan te richten. Ook zal de verzekeraar moeilijk kunnen doen omdat er geen inbraakschade is.

In onderstaande video laat ik zien hoe de flippermethode werkt.

 

Dus u begrijpt nu waarom u altijd deuren moet afsluiten met de sleutel. Als de deur op het nachtslot zit dan is deze methode van inbreken niet mogelijk.

Dus als u ook maar even weg gaat, draai de deur op slot.

Flipperen

 

Het bovenste deel, het driehoekje is het deel dat bij de flippermethode naar binnen wordt geduwd. Het onderste deel is de nachtschoot waarmee de deur op slot gedraaid wordt.

Een goede beveiliging is dus al heel eenvoudig zelf te doen. Dus een inbraak zonder schade is makkelijk te voorkomen door de deur altijd met de sleutel af te sluiten. Probeer deze truc zelf maar eens, u zal zien hoe eenvoudig dit werkt